Vocea Transilvaniei

 Breaking News

Ce boli poate vindeca slănina. Beneficiile unui aliment tradițional

Promo EVZ.ro
Ce boli poate vindeca slănina. Beneficiile unui aliment tradițional

Sursa foto: eximtur.ro

🕔 miercuri, 16 decembrie 2015, 14:30

Când cercetările medicale au descoperit acţiu­nile negative ale produselor alimentare noi, care au încer­cat să înlocuiască grăsimile tra­diţionale, specialiştii şi-au îndreptat atenţia către slă­nină, un aliment fără E-uri, coloranţi şi conservanţi.

Şi au primit răspuns la întrebarea: de ce strămoşii noştri au fost sănătoşi şi puternici? Ei bine, s-a dovedit că slănina în­tăreşte siste­mul imunitar. Această calitate se datorează acidului ara­hi­donic, care favorizează scăderea coleste­ro­lului, îmbu­nătăţeşte funcţiile de protecţie ale organis­mului şi, de ase­menea, este necesar pentru producerea compuşilor chimici responsabili pentru răspunsurile imu­ne şi reac­ţiile inflamatorii.

* Cantităţi mici de grăsime sunt de folos pentru inimă şi vasele de sânge, reglementează contracţiile mus­culare ale organelor interne, inclusiv ale muşchiului car­diac, şi sprijină tonusul vascular.

* Fumătorii au, de asemenea, un beneficiu dacă mă­nâncă puţină slănină, datorită faptului că ea conţine sele­niu. Acest microelement întăreşte sistemul imunitar şi previne oxidarea în organism. Astfel, pagubele produse de ţigări se reduc parţial.

* Slănina încetineşte şi intoxicarea alcoolică, prin acoperirea pereţilor stomacului cu grăsime şi crearea pan­­samentului gastric, care previne absorbţia rapidă de al­cool din stomac. Alcoolul trece mai departe în intestin, unde, totuşi, va fi absorbit, dar treptat.

Grăsimea de porc

Este utilizată pe scară largă în medicina populară, încă din negura timpului. Iată câteva reţete din bătrâni:

* Remediu pentru dureri de articulaţii. Înainte de culcare, se freacă bine articulaţiile bolnave cu untură topită sau cu slănină veche, tocată prin maşina de carne, la care se adaugă o lingură de miere de al­bine. Deasupra se aplică celo­fan sau hârtie de pergament, se înve­leş­te cu un fular sau un batic de lână şi se lasă să acţioneze peste noap­te.

* Tulburarea mobilităţii arti­culare după traumatisme. Zona afectată se freacă cu 100 g grăsime de porc, amestecată cu o lingură de sare, apoi se bandajează cu un strat gros de lână.

* Mastită. Pe locul inflamat se aplică o felie subţire de slă­nină veche, deasupra se pune o bucată de staniol de la o cio­colată sau dintr-un pachet de ţigări şi se bandajează sau se lipeşte cu leucoplast.

* Eczemă. Se topeşte slănină nesărată şi se răceşte la 35 de grade. Se amestecă bine 2 linguri de grăsime topită cu albuşuri de la 2 ouă crude, 100 g pastă din fructe de solanum (zârnă, lăsnicior), 3 linguri suc de ros­topască. Alifia se lasă la macerat 2-3 zile, la rece, apoi se ung locurile bolnave, de 2 ori pe zi.

* Dureri de dinţi. O felie mică de slănină nesărată se aplică pe dintele dureros, între gingie şi obraz, pentru 15-20 de minute. Durerea de dinţi dispare treptat.

* Pinten osos (ciocuri). Preparaţi un unguent din 100 g slănină nesărată de porc, tocată mărunt, un ou crud şi 100 ml oţet concentrat (esenţă). Borcanul cu amestecul se ţine într-un loc întunecos, până la dizolvarea completă a slăninei, amestecând periodic. Înainte de procedură, călcâiul se ţine în apă fierbinte, apoi se aplică pe zona dureroasă un tampon de vată îmbibat în unguent. Com­presa se aplică pe timp de noapte, dimineaţa se spală talpa cu apă caldă. Durata tratamentului este de 5-7 zile.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte VOCEA TRANSILVANIEI pe FACEBOOK!
 
loading...

Comments

comments

4 comentarii

  1. Maria
    Maria aprilie 30, 13:43

    Nu stiam de aceste intrebuintari ale slaninei. De retinut !

    Răspundeți la acest comentariu
    • scurtu sorin izvoraş
      scurtu sorin izvoraş iunie 08, 13:21

      Ba de evitat ! Mai ales dacă aveţi probleme cu ficatul sau vezica biliară . Nu uitaţi că , regula , în BIBLIE , la tăiatul animalelor , era ca sângele să se scurgă pe butuc , iar grăsimea să fie ARSĂ (dată ca ARDERE DE TOT …DIVINITĂŢII )!!!

      Răspundeți la acest comentariu
  2. cosminel
    cosminel mai 01, 09:50

    shaorma i cea mai buna , cu de toate , nu se compara cu slanina

    Răspundeți la acest comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *

  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS Feed
Jidveihttp://www.mustdejidvei.ro
coral impex
Azomures
Platinia Living in Luxury
Slide1

Urmărește-ne!

Napoca-Taxi-02

Doi proprietari

2proprietari