Vocea Transilvaniei

 Breaking News

Mesajul unui profesor de excepţie: „Avem o țară plină de imbecili cu studii superioare, care nu știu că America e continent. Sunteți o generație aproape pierdută”

Educație
Mesajul unui profesor de excepţie: „Avem o țară plină de imbecili cu studii superioare, care nu știu că America e continent. Sunteți o generație aproape pierdută”

Foto ilustrativ sursa foto: magazine.uc.edu

loading...
🕔 marți, 1 martie 2016, 15:51

Un profesor de literatură engleză de la una dintre cele mai bune universități din România a hotărât ca, înainte de a ieși la pensie, să adreseze un mesaj destul de usturător studenților, încercând, pentru ultima dată, să “deschidă ochii digitali ai copiilor.”

Redăm îndemnul profesorului

“Pentru ce ați venit aici?

N-aș vrea să strig la voi, pentru că n-are sens, oricum n-o să mă înțelegeți. Nimeni nu are nevoie de voi aici, stând așa pe bănci, așteptând o minune și privind plictisiți înainte. Mergeți acasă, pentru că pierdeți timpul, vă pierdeți viața! Universitatea e un loc pentru învățat și nu aveți nici un drept să-l împuțiți cu lenevia voastră. Dacă vreți să învățați, sunteți bineveniți. Dacă nu, ieșiți afară, nimeni nu vă vrea aici.

Avem o țară plină de imbecili cu studii superioare, care nici măcar nu știu că America e continent, nu țară. Nu mai avem nevoie de fantome zombate care vin aici ca să-și ia o diplomă. Diploma aia poți s-o folosești doar atunci când se termină o anumită hârtie în casă. Nu vă mințiți pe voi înșivă: mai mult de jumătate dintre voi vor ajunge să lucreze la o fabrică sau într-un restaurant, pentru că sunteți lenoși și aroganți!

Sunteți o generație aproape pierdută. Nu vă interesează nimic, în afară de telefoane și laptop-uri și stomacurile voastre. Aveți o minte putrezită. Poate vă credeți mai inteligenți decât alții, poate câțiva dintre voi și sunt dar restul, restul sunteți toți la fel de mediocri. Pentru asta ați și venit aici – să acumulați cunoștințe, nu să putreziți în bănci! Nu vă irosiți unica șansă de a ajunge cineva. În epoca contemporană, unde informația digitală deține puterea, iar mintea umană este folosită din ce în ce mai rar, voi puteți să luați puterea în mâinile voastre, dar fără voință și cunoștință, o veți pierde foarte rapid.

Eu nu vreau să vă țin morală pentru că știu cum e: să ți se țină morală când ești tânăr și simți că toată lumea e la picioarele tale. Am fost și eu pe acolo și mi-e familiar sentimentul dat – nu contează ce studii faci, contează să știi să te descurci. Dar nu e mereu așa și nimeni n-o să țină cont de sentimentele voastre interioare sau de cât de bine puteți juca cărți sau jocuri video atunci când o să vă angajeze. Cunoștințele vor fi pe primul loc, iar puterea fizică și înfățișarea pe-al doilea.

Părinții voștri nu vor trăi mereu, trebuie să realizați asta. Sunteți maturi și nu mai are rost să avem tabu-uri. Da, vor muri, și veți muri și voi. Dar ei, în comparație cu voi, vor lăsa ceva în urma lor, ceva cu care vor, cu care trebuie să se mândrească, și acel ceva sunteți voi. Dacă nu vreți să puneți mâna pe carte și să vă schimbați spre bine, să acumulați ceva ce, în comparație cu excesul de hormoni și prietenii de-o noapte, nu va dispărea niciodată, pentru voi, atunci faceți-o măcar pentru părinții voștri.

Faceți-o pentru acele persoane care au muncit toată viața lor pentru ca voi să aveți unde dormi, să aveți ce mânca și să-și permită acel computer în fața căruia vă pierdeți zilele și nopțile. Data viitoare când mergi la baie, privește în oglindă și întreabă-te dacă părinții tăi s-ar mândri cu așa odor. Eu nu.

Sper ca următoarea noastră întâlnire să aibă loc într-o bibliotecă, nu restaurant fast-food. Rămâneți cu bine.”

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte VOCEA TRANSILVANIEI pe FACEBOOK!
 
loading...

Comments

comments

25 comentarii

 1. Nico
  Nico martie 02, 12:00

  Doar știm sa judecam…trebuie sa fim mândri pt ceea ce suntem și ceea ce știm …in testele de inteligenta nu te întreaba despre geografie ..iar diplomele sunt cerute pana și dacă vrei sa lucrezi ca vânzătoare ..deci ar trebui sa se pună interes pe informație nu pe o hârtie ..copiii în România nu sunt valorati și nici profesorii nu se dedica pentru a susține elevii …

  Răspundeți la acest comentariu
  • Vasile
   Vasile martie 03, 10:08

   Nico, esti la fel de prostesc-naiva ca si studentii acelui profesor. Textele astea pe care le tot sustineti nu fac decat sa va adanceasca in ignoranta si plafonare. In tiimp ce oamenii care vor sa evolueze pun mana pe carte si studiaxa. Oamenii care vor sa evolueze isi iau diplome cu care pot sa DOVEDEASCA ce stiu si cat stiu. In timp ce voi, ceilalti care sustineti ca „doar stim sa judecam” veti ajunge la varsta pensionarii sa va rugati de vecini pentru o jumatate de paine, dar veti fi probabil foarte mandri de ceea ce sunteti si ceea ce stiti…adica undeva in jurul lui zero. Necazul e ca nici atunci nu veti realiza ca greseala a fost a voastra, ca toata viata v-ati complacut in lene si ignoranta, si veti da vina tot pe sistem, pe guvern sau culmea, pe cei care vor avea un trai indestulat pentru ca au studiat si au muncit inteligent in viata.

   Răspundeți la acest comentariu
   • Adrian N,
    Adrian N, martie 04, 14:59

    Vasile. Esti prost rau! Mananca-ti tu pensia ta linistit. Marea majoritate a celor la care face referire mult iubitul tau domn „profesor”, aceasta relicva a trecutului, nu vor mai prinde pensie. Fiindca nu va mai exista. Si stii din cauza cui? Din cauza celor de varsta ta care au condus tara in ultimii 26 de ani, care au devalizat, furat, mintit, vandut tot. Si ei de altfel… Tot cu diploma. Mi-as dori sa avem o clasa politica din generatia tanara cu „diploma” care s-o foloseasca cand se termina anumita hartie in casa, decat una ca cea de acum. Fugi la Antena 3 si vezi daca mai e acolo!

    Răspundeți la acest comentariu
 2. liviu
  liviu martie 02, 14:53

  Asa cum le-am mai spus unor purtatori de diplome ( nu vreau sa jignesc pe nimeni): in momentul in care dau spaga ca sa trec examenul mi-am furat caciula singur, sunt vinovat atat eu cat si profesorul care este de acord si prin gestul lui ma ajuta sa ma indobitocesc si dintr-un potential intelectual sa devin un infractor cu diploma sau mai bine spus un imbecil cu diploma. Uitandu-ma in parlament, nu-i calific ca mai sus, si comparand ce ar trebui sa fac acesti parlamentari si care sunt rezultatele nu pot sa nu ma gandesc la zicala: ” Rugati-va sa nu-i apuce harnicia pe prosti”. Din pacate, i-a apucat.

  Răspundeți la acest comentariu
 3. Iulian Codrut Stanescu
  Iulian Codrut Stanescu martie 02, 16:03

  Acest tovaras ca nu vreau sa il numesc domn Aceasta religva a unui sistemn de invatamant bazat pe ” crede si nu cerceta ” sistem in care profesorul era considerat fintina cunoasteri si elevul loaza e normal ca iese la pensie ca este depasit . Noi cei care acum terminam o facultate mai si gandim tov.profesor Iesiti la penise pentru ca nu mai inghititi acelasi kakat pe care l-ati mancat si care v-a adus bani cu carul ? Cine sunteti sa ne judecati ? Cine va da dreptul ? Eu atita spun nu ridicati piatra ca suntem multi si capabili si va ” demolam ” ideile de om frustrat si depasit de vreme si vremuri

  Răspundeți la acest comentariu
  • ciani
   ciani mai 18, 19:45

   …. fantana „cunoasterii”, dar voi „cei multi si capabili” ati sarit orele de gramatica.
   Chiar esti praf.

   Răspundeți la acest comentariu
  • Marius
   Marius iulie 07, 15:24

   relicva, nu religva
   fantana, nu fintina
   cacat, nu kakat
   cunoasterii nu cunoasteri

   Pare ca nu te-ai prea adapat din fantana cunoasterii, tovarase – iti spun asa pentru ca te porti fix (nu fics) ca acei comunisti pe care ii blamezi.

   si da: multi sunteti, e drept.

   Răspundeți la acest comentariu
 4. Dan
  Dan martie 02, 16:12

  De ce nu spuneti, domnule profesor, ca o mare vin o au si universitatile, in goana lor nebuna dupa bani.
  Cateva aspecte:
  – renuntarea la admitere – ati dorit cantitate, nu calitate
  – un numar naucitor de locuri cu taxa, oricne are bani poate sa faca o facultate
  – facultati in orice orasel, iar in orasele mari – o explozie!
  – cadre didactice ce predau la 3-4 universitati, aflate la 1-2-300 de km distanta – fizic nu pot fi mereu acolo, cursurile se tin de asistenti.

  Daca doriti sa fiti foarte exact, America nu e un continent, ci doua – nord si sud!

  Răspundeți la acest comentariu
  • o femeie
   o femeie august 16, 17:13

   Adaug
   -locuri cu taxa cu orice pret. Profesori universitari care treceau DOAR sa aiba catedra.
   -diplome universitare si doctorate luate cu spaga, de oameni ce nu au trecut pe acolo. Profesorii stiu asta dar …

   Răspundeți la acest comentariu
 5. dana
  dana martie 02, 19:48

  profesorul roman tipic: stie sa motiveze studentul si sa-l faca sa vina cu placere la cursuri.

  Răspundeți la acest comentariu
 6. Peruci
  Peruci martie 02, 21:28

  Ia vezi ti de pensia ta bosorogule!

  Răspundeți la acest comentariu
 7. dickus von pickus
  dickus von pickus martie 03, 01:34

  perfecta dreptate, asa studii cumparate, sa nu spunem de doctorate?? un parlament de idioti mediocrii sa nu spun analfabeti, postaci idioti, cumparati diplome precum TZIGANII SA FIE ROMI..si comunistui criminal Iliescu sa spuna ca a fost revolutie, HAI SIKTIR…domnul profesor are perfecta dreptate…yes in did u are right…just telling the true3

  Răspundeți la acest comentariu
 8. Ioan
  Ioan martie 03, 03:45

  Si daca stiu cine a fost un scriitor sau stiu cine a fost nu stiu cine sunt mai fericit sau castig mai bine la servici.
  Nu e nimeni asa de putin destept dar conteaza sa ai si bani ca sa faci o facultate.

  Răspundeți la acest comentariu
 9. Ioan
  Ioan martie 03, 03:48

  Conteaza studiile, Mama are bacalaureatul si 3 meseri si dupa ce s-a inchis cinematograful a ajuns sa mature scari ca nici pensie nu avea voie ca era inca tanara, asa ca studiile sunt egale cu zero daca nai si post.

  Răspundeți la acest comentariu
 10. Gogu
  Gogu martie 03, 10:10

  Ce imi plac mie oamenii care striga ca diplomele nu au valoare, ca pot fi si cumparate, in schimb ei nu sunt in stare nici sa scrie corect in limba romana!

  Răspundeți la acest comentariu
  • Alin
   Alin iulie 05, 15:15

   Dragi prieteni! Sunt după cum spunea profesorul probabil un analfabet ! Sa nu uitam ca dacă părinții noștri au făcut efortul de a avea tehnologia de calitate gen un Pc. sau un laptop sau Smartphone asta era pentru faptul ca tinerii din zilele noastre nu pot munci chiar și un inginer sau ce meserie ai avea fără sa nu ai o comunicare digitalizata! Și da sunt multi studenți idioți cum se spune dar nu este vina lor pentru ca voi domni profesori cu sistemul vostru de învățământ și conceptul încă activ încă din anii 1955 i-ati adus la astfel de nivel de idioți! O Diploma poate ca nu te face sa fi cineva însă peste tot în lume se cere acest lucru ca dovada ca ești un capabil și nu un rahat de patron care din motive politice ajunge un primar sau mai grav șef de guvern!
   Respect ideologia studenților romani și dovada clara e ca au învățat și știu sa se adapteze noilor cerințe moderne și priviți cum tara a rămas fără oameni de calitate pentru ca sistemul politic nu a investit în acești oameni! Acum ei lucrează cu interes în clinici de specialitate din Germania sau alte tari din întreaga lume! Și dacă studenții au putrezit pe băncile facultății și plini de plictiseala este din cauza domnule profesor ca nu ați știut ca materia pe care o predați sa devina una practica sumara și interesanta! Am fost nevoit dacă vreau sa muncesc în Germania spre exemplu sa urmeze studii sa învăț limba cea mai grea din Europa atât gramatical cat și cuvintele acelea lungi de un km ! Am studiat și nu cu tehnologie de înaltă performanță însă acei profesori au făcut astfel încât toată lumea sa înțeleagă exact ceea ce este important strict și la subiect! Și da a trebuit sa le învăț într-o luna cate ceva despre geografia …politica…și despre tara lor și legile cele mai importante cat și unde trebuie sa ma adresez atunci când întâmpin o problemă! Și nu ma mândresc dar eu am trecut peste toate aceste etape! În istoria romanilor spre exemplu este parca o conexiune intre matematica și povesti fără sens! Mai bine înțelegi istoria privind documentare prin digitalizare domnule profesor! Tehnologia nu te face idioți! Mai mult râdeam la faza cu hormonii de peste noapte! Saracu de el… îl înțelegem pe mosu ca na … era alta viata și acum… oare folosește penseta hormonala!? Haideți sa aveți o zi superba ! Cu respect unul din grămadă de idioți! Scuzați greșelile de scriere și de gramatica! Alles Gute!:)

   Răspundeți la acest comentariu
 11. Eugen Mihalache
  Eugen Mihalache martie 03, 11:04

  Așa da! În sfârșit un om care, din păcate, știe ce spune!

  Răspundeți la acest comentariu
 12. Adrian N.
  Adrian N. martie 04, 14:51

  Sa reduci intregi generatii de tineri ca fiind o tara de imbecili cu studii superioare e ca si cum ai spune ca Romania este o tara de tigani. Iar „domnul” profesor de exceptie… e un IDIOT senil. Din fericire insa tocmai ce a iesit la pensie. Am mai scapat de inca un cretin care indobitoceste studentii in a „invata o meserie” si „sa ia note bune” si sa „isi gaseasca un loc de munca stabil”. O tara de dobitoci si de mici workeri care trebuie sa produca bani pentru cei care stau si nu fac nimic. Noile generatii spre deosebire de mine, care am intrat in aceiasi tagma a celor care invata bine, au un loc de munca stabil si am invata o meserie, au dezvoltat mult mai bine spiritul antreprenorial. Inteleg leadership-ul si il promoveaza. Sunt avizi de informatii si cunostinte noi. Repet. Si in opinia mea nu jignesc. Un IDIOT!

  Răspundeți la acest comentariu
  • o femeie
   o femeie august 16, 17:15

   sau cum am spune ca toti profesorii universitari sunt corupti si dau diplome si doctoratele pe spaga, vezi cazul Ponta si alti doctoranzi de pe aripa lui Nastase.
   UN IDIOT!

   Răspundeți la acest comentariu
 13. David ovidiu
  David ovidiu mai 10, 12:50

  Imbecilii sunt discipolii vostrii. La randul tau esti un…

  Răspundeți la acest comentariu
 14. Nascut in RSR.
  Nascut in RSR. iulie 03, 21:56

  Proful are dreptate.Voi trebuie sa asigurati pensiile celor mai in varsta.Cum o sa faceti asta?Dar spun si ca aveti dreptate partial deoarece sistemul se lupta din rasputeri sa nu fiti destepti pt ca prostii sunt condusi mult mai usor ,majoritatea veti fii sclavii Finantei Mondiale.

  Răspundeți la acest comentariu
  • Marius
   Marius iulie 07, 15:20

   Profesorii „se dedica” fix atat cat ii stimuleaza societatea.
   Compusa din voi, cei care ii dispretuiti, si parintii vostri, care va invata asta.

   Răspundeți la acest comentariu
   • o femeie
    o femeie august 16, 17:17

    cand nu mi-a mai placut jobul am plecat. Nu am asteptat nici stimulare de la sef, salariu, colegi, familie, societate; constiinta imi spune ca distrug locul si meseria asa ca mi-am facut cv si schimbat multe in mine.
    Sunt suficient de matura sa imi dau seama ca nu imi doersc sa am un suflet nemultumit si plin de ura, ca cel din articol; sunt convinsa ca suferinta interioara se materializeaza in boli corporale, in ura si venin scuipat.

    Răspundeți la acest comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *

 • Facebook
 • Google+
 • Twitter
 • YouTube
 • RSS Feed
Jidveihttp://www.mustdejidvei.ro
coral impex
Azomures
Platinia Living in Luxury
Slide1

Urmărește-ne!

Napoca-Taxi-02

Doi proprietari

2proprietari